Tegnap azt találtuk ki, hogy az új wokot felavatjuk és főzünk valami igazán finomat, ha lehet indiait. Tudom én, hogy a wok alapvetően kína révén ismert, de egész délkelet ázsiában ismert és közkedvelt edény. Az indiai ételektől sem áll messze. Kerestük a recepteket, és hamarosan meg is találtuk a megfelelő lehetőségeket. Madras, vindaloo, vagy korma. Ezek amolyan indiai pörköltfélék, elkészítésükben hasonlít a miénkre, de ízében merőben más. Viszont nagyon szeretjük. Ha a magyar konyhára mondják, hogy túl fűszeres, akkor egy igazi indiai étel vajon mi? Hiszen az én kis csülökpörköltem legfeljebb egy kis sót, borsot, köményt, fokhagymát, hagymát, pirospaprikát tartalmaz, ezzel szemben a vindaloo válogatott csodafűszerektől hemzseg.
Ezeket a fűszereket jobbára már nálunk is be lehet szerezni, ha az ember időben gondolkozik. Hát sajnos a vasárnap egy teljesen alkalmatlan nap arra, hogy a hozzávalókat beszerezzük, különösen ha egy négynapos ünnep utolsó napjáról van szó… Az ismert keleti fűszeres boltjaink rendre zárva voltak. Ebből is tanultunk valamit.